Doelstelling

Stichting de Sterremolen is op 27 augustus 1988 opgericht om de herbouw van de Houtzaagmolen de Ster aan het Utrechtse Molenpark te realiseren. Sinds de voltooiing van de herbouw in 1998 stelt de Stichting de Sterremolen zich ten doel de cultuurhistorische waarde van de houtzaagmolen te behouden en te bevorderen door middel van zaagdemonstraties en rondleidingen.

Het huidige beleid van de stichting bestaat er uit alle betrokkenen binnen de molengemeenschap samen te brengen en het actieve gebruik van de houtzaagmolen wekelijks op de zaterdagmiddag te bevorderen, alsmede rondleidingen voor bezoekers. Tevens probeert de stichting waar nodig of gewenst te assisteren dan wel te adviseren omtrent de commerciële exploitatie van de molen alsmede bij het onderhoud. De stichting verzorgt sinds 2015 een cultureel programma. Wil je op de hoogte gehouden worden van de culturele activiteiten, geef je dan op voor de culturele nieuwsbrief.

De stichting verstuurt één- of tweemaal per jaar een cultuurhistorische nieuwsbrief om donateurs en andere geïnteresseerden op de hoogte te houden.